Jak przygotować halę produkcyjną do audytu jakości?
Zbliża się audyt ISO, BRC lub HACCP? Hala produkcyjna musi być gotowa na 100%! Oto skrócona lista najważniejszych zadań:
- 
Zaplanuj sprzątanie – harmonogram z podziałem na strefy: linie produkcyjne, sufit, posadzki, pomieszczenia socjalne.
 - 
Wyczyść trudno dostępne miejsca – sufity, kratki wentylacyjne, przestrzeń za maszynami.
 - 
Umyj posadzki – najlepiej maszynowo. Zadbaj o usunięcie tłustych plam i drobnych odpadków.
 - 
Sprawdź oznaczenia i tablice – mają być czytelne i zgodne z normami.
 - 
Zrób próbny audyt – zanim pojawi się audytor.
 
Pełna wersja wpisu na blogu Clean Space
Profesjonalne firmy sprzątające, jak Clean Space, oferują kompleksowe przygotowanie hal do audytu. Warto zlecić to fachowcom!

Komentarze
Prześlij komentarz