Jak przygotować halę produkcyjną do audytu jakości?
Zbliża się audyt ISO, BRC lub HACCP? Hala produkcyjna musi być gotowa na 100%! Oto skrócona lista najważniejszych zadań:
-
Zaplanuj sprzątanie – harmonogram z podziałem na strefy: linie produkcyjne, sufit, posadzki, pomieszczenia socjalne.
-
Wyczyść trudno dostępne miejsca – sufity, kratki wentylacyjne, przestrzeń za maszynami.
-
Umyj posadzki – najlepiej maszynowo. Zadbaj o usunięcie tłustych plam i drobnych odpadków.
-
Sprawdź oznaczenia i tablice – mają być czytelne i zgodne z normami.
-
Zrób próbny audyt – zanim pojawi się audytor.
Pełna wersja wpisu na blogu Clean Space
Profesjonalne firmy sprzątające, jak Clean Space, oferują kompleksowe przygotowanie hal do audytu. Warto zlecić to fachowcom!
Komentarze
Prześlij komentarz